Bolhák

Magyarországon közel 50 bolhafaj fordul elő. Ezek többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak, amire a nevük is utal (pl. kutyabolha, macskabolha, stb.).

 

Van azonban számos olyan faj, amely a megszokott gazdáján kívül más állatból is szív vért. Járványügyi jelentősége ezeknek a többgazdás bolháknak van. A különféle bolhák felismerése hasonlóságuk miatt rendkívül nehéz, ezért bolhafertőzöttség esetén kérje szakember segítéségét! A nőstény egy-két éves élettartama alatt 400-500 szabad szemmel alig látható petéit válogatás nélkül elhullatja, majd ezek ragadós felszínük miatt általában a padlózat porába kerülnek.

 

A petéből kikelő szőrős testű, szem nélküli, „hernyószerű” lárvák a por és a szemét szerves anyagával táplálkoznak. A fejlődésük ott a legoptimálisabb, ahol a bolhaürülékkel együtt vér is kerül a szemétbe. A lárvák három vedlést követően bebábozódnak, majd a kifejlett bolha a bábból rendszerint a lépések hangjára, dobbanásra ugrik ki és azonnal a vért adó gazdára igyekszik felkapaszkodni. Táplálék nélkül több hónapig is képesek életben maradni.

 

Ha kérdése van, keressen minket bizalommal! Szakembereink szívesen állnak rendelkezésére!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.