Csótányok

A csótányok elkülönítése más rovaroktól rendkívül fontos a védekezés szempontjából. Közegészségügyi szempontból hazánkban leggyakrabban 3 különböző faj okozhat problémát: a sárgásbarna színű, kifejletten 1,0-1,5 cm testhosszúságú német csótány (Blattella germanica), az előzőnél nagyobb, feketés-barna színű konyhai csótány (Blatta orientalis) és a legnagyobb testmérettel bíró (átlagosan 3-4 cm testhosszt elérő) amerikai csótány (Periplaneta americana).

 

A csótányok könnyen felismerhetők erősen lapított testükről, ovális körvonalukról, meglehetősen nagy szemeikről, valamint hosszú, vékony csápjaikról. Biológiai sajátosságaik eltérő jellegét az ellenük való hatékony védekezésben feltétlenül figyelembe kell venni, ezért mindenképpen szükséges az adott faj, illetve fajok pontos meghatározása.

 

Ezt legegyszerűbben a háztartási boltokban is kapható ragasztós csótánycsapdák (ún. monitoring csapdák) használatával összegyűjtött példányok gondos szemrevételezésével lehet elvégezni.

 

Ha kérdése van, keressen minket bizalommal! Szakembereink szívesen állnak rendelkezésére!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.