Darazsak

A hétköznapi értelemben vett darazsak nagytermetű, hártyás szárnyú rovarok, jól felismerhetőek a testükön megfigyelhető feltűnő, fekete-sárga rajzolatról. A méhektől viszonylag könnyen elkülöníthetőek, ugyanis ellentétben a méhekkel, testük csak gyengén szőrözött, így fényes színű. Hatalmas összetett szemeik nagyjából vese alakúak, csápjaik térdesen hajlítottak.

 

Rendkívül fejlett rágóik főleg a zsákmányszerzés eszközei, de nagy szerepet játszanak a fészek építésében és védekezés közben is szívesen használják. A védekezésben leggyakrabban a potrohuk végén található fullánkjuknak van nagyobb jelentősége; a torhoz mozgékonyan ízesülő potroh miatt szinte minden irányból hatékonyan használják és nem csak végszükségben, mint a méhek, mivel fullánkjukat sérülés nélkül képesek visszahúzni az áldozat bőréből. A fullánk méregmiriggyel áll kapcsolatban, így a szúrás során számos méreganyagot juttatnak az áldozatukba. Ezek a rovarok ún. államokban vagy kolóniákban élnek, amelyekben bizonyos kasztok alakulnak ki.

 

Egy államhoz egyetlen királynő és számos (akár több ezer) dolgozó tartozik. Fészküket változatos helyeken (pl. padlásokon, az ablaktokok és a fal találkozásánál, a föld alatt vagy a növényzeten) képesek kialakítani, amihez elsősorban növényi anyagokat használnak. Az áttelelő anya tavasszal, általában áprilisban kezdi el megépíteni a fészkét és az első időkben lárvái táplálásáról önmaga gondoskodik.

 

A darazsak elleni védekezés legegyszerűbben ilyenkor valósítható meg az anya befogásával és elpusztításával. Az ehhez szükséges csapdát megrendelés esetén szakembereink kihelyezik és a befogott állat elpusztításáról gondoskodnak.
Később, nagyobb mértékű darázsprobléma kezeléséhez mindenképpen kérje szakembereink segítségét!

 

A darázsirtás ugyanis minden esetben hozzáértést és nagy körültekintést igényel!

 

Amennyiben többet szeretne tudni a darazsakról és a darazsak elleni védekezésről, kattintson ide!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.