Egérirtás

Kedves érdeklődő! Tisztelt leendő ügyfelünk!

A egerek között számtalan olyan járvány pusztíthat, amely más állatra és gyakran az emberre is átterjedhet. Emiatt az egérirtás elsődleges célja, hogy az embert és az emberrel együtt élő hobbi- és haszonállatokat megóvjuk az egerek által terjesztett fertőző megbetegedésektől.

A szeméten, hulladékon, különféle szennyezett helyeken megforduló egerek a testükre tapadt kórokozókat élelmiszerekre is átvihetik, így szerepükkel számolni kell különféle mikroorganizmusok mechanikus terjesztésében. Járványügyi és közegészségügyi jelentőségükön túl meg kell még említeni gazdasági kártételüket is, ami elsősorban nagymérvű élelmiszerfogyasztásukból adódik, de a rágásukkal (ld. elektromos vezetékek), az élelmiszerek szennyezésével vagy szétszórásával sokszor a táplálék elfogyasztásánál lényegesen nagyobb kárt okoznak.

Mindezek miatt egyre nagyobb igény mutatkozik a különféle intézmények és vállalkozások, valamint a társasházkezelők és a lakossági ügyfelek részéről az egerek elleni szakszerű védekezés iránt, amiben cégünk készséggel áll rendelkezésükre. Ahhoz azonban, hogy a szakembereink a lehető legjobb eredményt érjék el, az önök együttműködése is elengedhetetlen. Éppen ezért fontos megismernie, hogy a megrendelt egérirtás milyen előkészületeket illetve utómunkálatokat igényel az ön részéről. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a legfontosabb teendők és ismeretek alábbi összesítésével.

Amennyiben szeretne megszabadulni a kártevőktől, keressen minket elérhetőségeinken és foglaljon már ma időpontot magának!

Milyen módszerekkel dolgoznak az egérirtás során a szakemberek?

Szakembereink megrendelés esetén első alkalommal minden esetben egy helyszíni szemle keretében tárják fel a kérdéses probléma forrását (pl. bejutási útvonalak, gócpontok) és meghatározzák a leghatékonyabb védekezési módszereket, melyek közül az Önök számára legideálisabb megoldást kiválasztva történik meg a probléma elhárítása. A kártevő beazonosítását szakembereink a helyszíni vizsgálat során megfigyelt nyomok alapján végzik, amit bizonytalanság esetén ún. monitoring rendszer kiépítésével; csapdák illetve méregmentes csalétek használatával egészítenek ki. Ezek az eszközök irtószermentesek, és azt a célt szolgálják, hogy általuk lehetőségünk nyíljon közelebbi ismereteket szerezni a kérdéses kártevőről.

Az egérirtás legelterjedtebb módszere a mérgezett csalétkek alkalmazása, amelyet figyelmeztető felirattal ellátott, zárt, műanyag szerelvényekben helyezünk ki az egerek jellemzőbb vonulási útvonalaira. A zárt szerelvények alkalmazása biztosítja, hogy gyermekek és háziállatok ne tudjanak hozzáférni a kihelyezett méreghez, így kizárólag az egerek mérgezése történik meg. A mérgezés hatására az egerekben úgynevezett mikrokapilláris vérzések alakulnak ki, ami végül a vérveszteség és a kiszáradás következtében az egér pusztulását okozza. Utóbbi miatt az elpusztult egerek többnyire még azelőtt kiszáradnak, hogy a bűzzel járó bomlási folyamatok megindulnának, ezért a sikeres egérirtást követően nem kell kellemetlen szagokkal számolnia.

Az utóbbi idők legújabb technológiái közé sorolható az úgynevezett rágcsálóirtó hab és a különféle távoltartó gélek alkalmazása, leginkább mint kiegészítő eljárások. Amíg az előbbi továbbra is az állatok mérgezésén alapszik, addig utóbbi készítmények az egerek és egyéb kártevők távoltartására kifejlesztett méregmentes eszközt jelentenek a szakemberek számára.

Az méregmentes eszközök közül bizonyos esetekben fizikai-mechanikai módszerek is felhasználhatók az egérirtás során. Ezeknek a módszereknek a hatékonysága azonban nagymértékben függ kihelyezésük szakszerűségétől, ezért bízza inkább ezt a munkát is szakemberre!

Cégünk az egérirtáshoz minden esetben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) által engedélyezett készítményeket használ a járványügyi rendelet és a járványügyi központ által időszakosan kiadott módszertani útmutatók alapján. Ennek megfelelően munkatársaink a méreganyagok felhasználása során a lehető legnagyobb körültekintéssel járnak el, hogy Ön és családtagjai, továbbá házi kedvencei a legnagyobb biztonságban legyenek.

Hogyan akadályozható meg, hogy egér jusson az ingatlanba?

Az egér apró testméretének köszönhetően kisebb réseken, nyílásokon keresztül is képes bejutni az ingatlanokba. Ennek megfelelően könnyen bejuthat:

 • például rosszul záródó ablakokon, ajtókon, és csőáttörési pontokon át, valamint különféle vezetékek mentén
 • gyakran az elhanyagolt csapadékvíz-elvezető csövek belső falán kialakult felrakódások révén
 • a házak falán megtapadó kúszónövényeknek (pl. borostyán, vadszőlő) köszönhetően is feljuthatnak például a házak padlástereibe, ahonnan, mint élelmiszerlátogatók jelennek meg időről időre a lakóterekben
 • az épületek külső hőszigetelő-rétegébe képesek járatokat rágni, például a hiányos vagy nem megfelelő módon felhelyezett dryvit-hálónak köszönhetően; a szigetelésen keresztül nagyon magas házak padlástereibe is képesek eljutni és ott tartósan megtelepedve rendkívüli módon elszaporodni
 • az omladozó vakolat szintén megfelelő mászófelületet biztosíthat a számukra.

Az egerek előbbiekben felsorolt tipikus bejutási útvonalainak zárásával elejét veheti az egérprobléma kialakulásának.

Amennyiben bizonytalan vagy kérdése van, keressen minket elérhetőségeinken! Készséggel állunk rendelkezésére!

Mit kell tudni a garanciavállalásról?

Általánosan elterjedt gyakorlat, hogy egy szakember az általa elvégzett munkára garanciát vállal. A garanciavállalás lényege, hogy a szakember szavatolja az általa elvégzett munka minőségét és megbízhatóságát. Ahhoz azonban, hogy a garanciavállalás valóban a szakmunka minőségét szavatolja, meg kell határozni a garanciavállalás feltételeit. Nincs ez másképpen az egérirtás esetében sem.

Megrendelőink részéről teljesen elfogadható elvárás, hogy otthonuk, munkahelyük mentes legyen az egerektől. Ennek elérése azonban számos tényezőtől függ, amelynek csupán egy része kapcsolódik a szakszerűen elvégzett egérirtáshoz. A kívánt cél eléréséhez ugyanis nem elegendő a szakszerűn kijuttatott hatékony irtószer!

Ahhoz, hogy az ingatlan ismét mentes legyen az egerektól az alábbi feltételek maradéktalan teljesülése szükséges:

 1. A kezelés előtt megfelelően elő kell készíteni a kezelendő területet;
 2. A kezelés után időt kell hagyni a kihelyezett irtószernek az ölőhatás kifejtésére;
 3. Meg kell akadályozni az ingatlan újra fertőződését!

Amennyiben a fenti három feltétel teljesül, a siker biztosan garantált.

További kérdés, kérés esetén állunk szíves rendelkezésére elérhetőségeinken!

Íme 8 ok, amiért érdemes minket választania:

 1. Legmagasabb szakmai ismeretek,
 2. Legújabb technológia és eszközpark,
 3. Engedélyezett, kizárólag szakember által használható professzionális irtószerek alkalmazása;
 4. Megbízható szakemberek;
 5. Kiérkezés felirat nélküli autóval, civil ruhában, kiemelkedő diszkréció mellett;
 6. MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok szerinti minőség- és környezetirányítási rendszer alapján végzett tevékenység;
 7. Gyors és hatékony munkavégzés;
 8. Garancia*

*A részletekért keressen minket bizalommal!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.