Hangyák

Hangyákkal nagy valószínűséggel már sokan találkoztak, hiszen hazánkban szinte mindenhol jelen vannak. Rendkívül fajgazdag csoportot képeznek, Magyarországon kb. 80 fajt tartanak nyilván a szakemberek.

 

Társas rovarok, ennek megfelelően jól szervezett hangyatársadalmakban élnek, amelyek pár száz, de esetenként milliós nagyságrendű egyedből is állhatnak. Jellemzően dolgozókból (steril nőstényekből), herékből (termékeny hímekből) és egy vagy több királynőből (termékeny nőstényekből) áll össze egy adott hangyakolónia.

 

Gyakran találkozhatunk a hangyák úgynevezett szárnyas alakjával, ami nem egy különálló faj, hanem egy adott hangyafajnak a frissen kifejlődő szaporodó nemzedéke. A szárnyas egyedek ennek megfelelően egytől egyig termékeny hímek és nőstények. A hangyák nagyon jól alkalmazkodtak a környezetükhöz és ennek eredményeképpen a hangyafészek felépítése is rendkívül változatos képet mutathat. A dolgozók végzik a hangyakolónia életéhez elengedhetetlen anyagok (pl. az élelem) beszerzését.

 

Táplálékuk változatos, számos szerves eredetű anyagot képesek hasznosítani, de a magas cukortartalmú anyagokat (pl. a levéltetvek ürülékét, másik nevén a mézharmatot) különösen kedvelik.

 

Ha kérdése van, keressen minket bizalommal! Szakembereink szívesen állnak rendelkezésére!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.