Kullancsirtás

Kedves érdeklődő! Tisztelt leendő ügyfelünk!

Bizonyára Ön is szeretné a családját távol tartani a kullancsoktól és a kertet nagyobb biztonsággal használni. Szeretné elkerülni, hogy a vért szívó kullancs megfertőzze Önt vagy a családtagjait.

Az utóbbi évek időjárása azonban elősegítette a kullancsok sikeres áttelelését és szaporodását, ennek eredményeképpen számítani lehet arra, hogy egyedszámuk a jövőben növekedni fog. Sokan nehezményezik, hogy a korábban központilag végzett, nagy területre kiterjedő kullancsirtás lassan egy évtizede hazánkban is megszűnt. Ezért egyre nagyobb igény mutatkozik a lakosság, a szabadidős vállalkozások és a települési önkormányzatok részéről is, hogy szakvállalkozások segítségével végeztessenek kullancsirtást.

Miért szükséges védekezni a kullancsok ellen?

A kullancsok számos fertőző betegség kórokozóját terjeszthetik, ezért egészségügyi kártevőnek minősülnek. Például a sokak által ismert vírusos agyvelőgyulladás kórokozóját viszonylag gyakran a kullancsok terjesztik a vérszívásuk során. Ez ellen rendelkezünk hatékony védőoltással. A leggyakoribb kullancsok által terjesztett bakteriális megbetegedés, a Lyme-kór ellen azonban már nem. A kullancsirtással segíthetünk minimalizálni a kullancsokkal történő nem kívánt találkozást és annak esélyét, hogy akár Ön, akár családtagjai megfertőződjenek!

Mit szükséges tudnia a kullancsirtásról?

Ahhoz, hogy a kullancsirtás a lehető leghatékonyabb legyen, minden olyan zöld területet le kell kezelnünk, ami alkalmas a kullancsok elrejtőzésére és életben maradására. Ennek megfelelően a kullancsirtás érinti a füves területeket, a bokrokat és az alacsonyabb fák lombkoronáját is. A kullancsok a nedves, árnyékos területeket kedvelik és a napsütötte, száraz helyeket elkerülik. Mindezzel összhangban a célzott kullancsirtás során körülbelül 1,5 méter magasságig történik a növények kezelése, amivel a költségek jelentősen csökkenthetők.

Mivel Budapest és környéke kiemelten kullancsferzőzött területnek számít és ebben a régióban magas a Lyme-kórt terjesztő kullancsok száma, a fertőződési kockázat minimalizálása miatt javasolt a három lépcsős kullancsirtás.

Kullancsirtás három lépésben:

 1. A védekezés megkezdése (április-május hónap): az első irtás alkalmával a területen található kullancsokat pusztítjuk el.
 2. Ismételt kezelés (június-július hónap): az ismételt kezeléssel a gazdaszervezetek (hüllők, emlősök, madarak) által behurcolt kullancsok elszaporodását gátoljuk meg. Ebben az esetben már jelentősen alacsonyabb kullancspopulációval lehet számolni.
 3. Következő évi megelőző kezelés (szeptember hónap): a következő évi kullancspopuláció jelentős csökkenését szolgálja a kullancsirtás utolsó lépése.

A kullancsirtás akkor is eredményes, ha azt júniusban kezdi meg. Védekezzen a kullancsok ellen!

Mit kell tennie akkor, ha kullancsirtást rendelt szakembereinktől?

 • A hatékony kullancsirtás egyik legfontosabb előfeltétele, hogy a kezelendő terület könnyen bejárható és a kezelendő növényzet könnyen hozzáférhető legyen, ezért kérjük, hogy amennyiben lehetősége van rá, lomtalanítsa a kezelendő területet.
 • Fontos, hogy a kezelés megkezdése előtt háziállat ne maradjon a kezelt területen.
 • Az irtásról tájékoztatni kell a szomszédokat (2017 májusától jogszabály is előírja), és kérni őket, hogy az irtás időpontjában ne tartózkodjanak a kerítés közelében.  A szél illetve a kerítés melletti növények kezelése miatt nem tudjuk garantálni, hogy nem jut át valamennyi irtószer a szomszédba, még ha az igen csekély mértékű is.

Mit kell tennie a kullancsirtás elvégzése után?

  • A kezelést követően legalább 24 órán át ne használja a kezelt területet: ne tervezzen kinti programot, például gazolást, pikniket, sátorozást. A kert átjárásra azonban a kezelést és a terület átadását követően azonnal használható.

 

További információért kattintson ide!

Íme 8 ok, amiért érdemes minket választania:

 1. Legmagasabb szakmai ismeretek,
 2. Legújabb technológia és eszközpark,
 3. Biztonságos, kizárólag szakhatósági engedéllyel rendelkező professzionális irtószerek alkalmazása;
 4. Barátságos és segítőkész szakemberek;
 5. Kiérkezés felirat nélküli autóval, civil ruhában, kiemelkedő diszkréció mellett;
 6. MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok szerinti minőség- és környezetirányítási rendszer alapján végzett tevékenység;
 7. Gyors és hatékony munkavégzés;
 8. 3 hónap munkagarancia*

*A részletekért keressen minket bizalommal!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.