Legyek

A legyek viszonylag könnyen felismerhetők zömök, vaskos felépítésükről, rövid csápjaikról, nagy szemeikről és gyors röptükről. Tekintve, hogy a legyek mindhárom lábpárján tapadókorongot hordoznak, gyakran találkozhatunk velük sima felületeken is, amint épp pihennek vagy tisztálkodnak.

 

Lábatlan lárváik, melyeket nyüveknek is neveznek legtöbbször bomló szerves anyagokkal táplálkoznak. A kifejlett alak mindenevő és mivel csak oldott anyagokkal képes táplálkozni, szilárd táplálékát nyálával vagy hányadékával hígítja fel. Életmódjából kifolyólag közegészségügyi jelentőségük vitathatatlan, hiszen testfelületükön és tápcsatornájukban számos kórokozót hordozhatnak és ezáltal ezek mechanikus terjesztésében játszanak szerepet.

 

Az ellenük való védekezés elsődleges célja a helyiségek légymentesítése, illetve az ember közvetlen környezetében számuk közegészségügyi ártalmat nem jelentő szinten tartása, amit szakembereink hatékonyan és gyorsan elvégeznek akár az Ön otthonában is. Az irtás mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre is, ami leghatékonyabban a tenyészőhelyeik (pl. trágya, szemét) zárt tárolásával vagy elszállításával, a trágya irtószeres kezelésével, a nyílászárók hálózásával, valamint szaghatáson alapuló riasztószerek alkalmazásával valósítható meg.

 

Ha kérdése van, keressen minket bizalommal! Szakembereink szívesen állnak rendelkezésére!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.