Molyok

A kistestű lepkék közé tartozó molylepkék viszonylag könnyen felismerhetők szőrös fejükről és testükről, valamint jellemzően lassú röpképükről.

 

Tekintve, hogy a kifejlett alakok (az imágók) szájszerve rendkívül fejletlen, ezért nem károsítanak. A károkat minden esetben a féreg alakú, fejlett rágókkal rendelkező lárváik, a hernyók okozzák, amelyek a táplálékul szolgáló anyagban szövedéket készítenek. Elsősorban passzív úton terjednek (behurcoljuk őket), de az imágók be is repülhetnek.

 

Az ember közvetlen környezetében leggyakrabban az aszalványmoly (Plodia interpunctella), a készletmoly (Ephestia elutella), a lisztmoly (Ephestia kuehniella), a ruhamoly (Tineola bisselliella) és a szűcsmoly (Tinea pellionella) okoz károkat.
Az aszalványmoly, a készletmoly és a lisztmoly az élelmiszereket károsítják, míg a ruhamoly és a szűcsmoly pedig textil- és szőrmekártevők. Elkülönítésük és az ellenük való hatékony védekezés szakembert igényel!

 

Ha kérdése van, keressen minket bizalommal! Szakembereink szívesen állnak rendelkezésére!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.