Műtárgyvédelem

Kedves érdeklődő! Tisztelt leendő ügyfelünk!

A különféle műtárgyakat sokféle kártevő (állatok, gombák és baktériumok) többféle módon veszélyeztetheti. Ezek kártételeit jól ismerik a múzeumi gyűjteményekben és a kiállításokon, különféle műhelyekben és a magángyűjteményekben egyaránt. A károsított anyagok lehetnek bőrök, szőrmék, prémek, vagy ezekből készült tárgyak, állati tetemek, gyapjú, filc, száraz növényi preparátumok, fa, papír, pergamen, továbbá állati vagy növényi eredetű ragasztók és a sort még lehetne folytatni. A károsított fából készült raktári polcok vagy lépcsők szintén súlyos veszélyeket hordozhatnak a gyűjteményekre éppúgy, mint az itt dolgozók testi épségére, egészségére.

A gyűjtemények háromféle módon fertőződhetnek kártevőkkel:

(1) behurcolás által,

(2) aktív fertőződéssel, és olyan módon, hogy

(3) magát a gyűjteményt költöztetik fertőzött helyiségbe.

Mindezek figyelembe vételével a műtárgyvédelem sarokeleme a megelőzés, ami azon kívül, hogy olcsóbb és hatékonyabb módja a védekezésnek, az egyedi és pótolhatatlan tárgyak, illetve gyűjtemények megóvását is elősegíti.

Cégünk és munkatársaink közel egy évtizedes szakmai tapasztalattal állnak múzeumok, egyéb közintézmények és magángyűjtők rendelkezésére aktív fertőzések felszámolásában, valamint a gyűjtemények megóvását hatékonyan biztosító preventív kezelések kivitelezésében, amelyhez a legmodernebb eszközparkkal (pl. nagy teljesítményű ködképző turbinák, szárazködképző berendezések) és magasan képzett szakembergárdával rendelkezünk. A vegyszeres kezeléshez szükséges anyagok és technológia kiválasztása minden esetben a kezelendő terület és a gyűjteményi anyag sajátosságainak maximális figyelembe vételével történik.

Amennyiben gyűjteményét szeretné biztos kezekben tudni, keressen minket elérhetőségeinken és egy előre egyeztetett helyszíni bejárás alkalmával minden felmerülő kérdésére szívesen válaszolunk!

Íme 8 ok, amiért érdemes minket választania:

  1. Legmagasabb szakmai ismeretek,
  2. Legújabb technológia és eszközpark,
  3. Biztonságos, kizárólag szakhatósági engedéllyel rendelkező professzionális irtószerek alkalmazása;
  4. Barátságos és segítőkész szakemberek;
  5. Kiérkezés felirat nélküli autóval, civil ruhában, kiemelkedő diszkréció mellett;
  6. MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok szerinti minőség- és környezetirányítási rendszer alapján végzett tevékenység;
  7. Gyors és hatékony munkavégzés;
  8. 3 hónap munkagarancia*

*A részletekért keressen minket bizalommal!

KERESSEN MINKET, VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Amennyiben visszahívást szeretne kérni, az alábbi táblázatot hiánytalanul kitöltve küldje el részünkre és mi 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámán. Csak akkor tudja elküldeni az adatokat, ha minden mezőt kitöltött valamint kiválasztott egy szolgáltatást.